Adindans

Elphaba

Het verhaal gaat over: JALOEZIE, HOOP en VRIENDSCHAP. Er wordt een vriendschap ontwikkeld tussen twee heksen, Elphaba (the wicked witch of the west) en Glinda (the good witch of the north). In aanvang verloopt deze relatie stroef omdat ze verschillende karakters en visies hebben.

Elphaba is vanaf haar geboorte groen en door dit afwijkende uiterlijk altijd achtergesteld en gepest op school. Alle aandacht ging naar haar zus Nessarose. Glinda is een zel ngenomen, kattig meisje, dat heel wat vindt van zichzelf. Beide worden verliefd op dezelfde jongen: Fiyero. Fiyero is zoals Glinda; rijk en hoogdenkend van zichzelf. Vandaar dat hij ook eerst kiest voor Glinda. Zij vindt dat ze een perfect stel zijn. Echter uiteindelijk wordt Fiyero verliefd op Elphaba.

Dan is er nog de tovenaar Oz die eigenlijk helemaal niet kan toveren. Hij probeert de inwoners van het land van Oz te onderdrukken door ze tot zwijgen te brengen. Een schoolhoofd speelt onder een hoedje met deze tovenaar en wil de toverkrachten die Elphaba wel bezit gebruiken om macht uit te oefenen.

Het verhaal speelt zich voornamelijk af voordat Dorothy uit de lm ‘The wizard of Oz’ haar eerste stappen in het land van Oz heeft gezet.

 Elphaba Annabel Stooker (zangeres), Hester ter Harmels (danseres)

Kleine Elphaba Mariska Bishop

Glinda Marjolein Meijer (zangeres), Marian Relker (danseres)

Kleine Glinda Romijn van der Drift

Fiyero Leon Egberink (zanger)

Nessarose Anne van Achteren

Tovenaar van Oz Leon Egberink (zanger), Alexander Jonkhart (danser)

Schoolhoofd Karin de Jong

Hulpjes tovenaar Joline Rohof, Rosalie Wildeboer

Bewoners van Oz Marieke Emmens, Marjolein Zurgburg, Rosalie Wildeboer, Joline Rohof, Dominique de Rochmont, Kim Bertram, Jesper Janse, Alex Jonkhart

Studenten Kim Bertram, Tess Hassink, Nina Nootenboom, Fleur Essink

Gevangenen Jilda Eringa, Vera Klein, Alice Lunev, Willemijn de Haan, Lisa

Breukers, Zarife Kurt

Kostuums Irene Naarding, Ansfriede Herder

Beeld en techniek Jogchem van de Beld

Ontwerp flyer Marjolein Meijer – creative positive design

Video Jan Merlin Marski – Screenfly.Art&Video